Cele mai neobișnuite specii de orhidee

Postat pe 2 nov. 2015 în Gradina | 0 comentarii

Cele mai neobișnuite specii de orhidee

Nimeni nu se mai îndoieșe de faptul că natura care ne înconjoară este plină de mistere și minunății, însă aceste specii de orhidee întrec de-a dreptul orice imaginație!

De la floarea care seamănă cu o maimuță, până la cea în formă de egretă în zbor, toate speciile de orhidee de mai jos sunt adevărate minuni ale naturii.

1. Anguloa Uniflora

Aspectul florii acesui gen de orhidee este mai mult decât suprinzător. Forma petalelor sugerează o siluetă de bebeluș înfășat sau a unui bebeluș într-un coșuleț. Această specie de orhidee se întâlnește în Columbia, Peru, la altitudini cuprinse între 1400 și 2500 de metri, dar și în Venezuela, Columbia, Ecuador și Peru, în pădurile umbroase din zonele montane.

2. Phalaenopsis

Cunoscută și sub numele de „orhideea fluture”, datorită formei florilor ei, este o plantă ușor de crescut în apartament, dacă îi sunt create condițiile dorite de umiditate, căldură și lumină.
Această specie este originară din Asia de Sud-Est, din munții Himalaia până în insulele Polillo, Palawan și Zamboanga del Norte, dar se pot întâlni și în insula Mindanao din Filipine și în nordul Australiei.

3. Orchis Italica

Specie de orhidee cunoscută mai ales sub numele de orhidee italiană sau orhidee-barbat, este nativă din zona mediteraneană. Floarea a devenit populară datorită faptului că petalele salea seamănă cu un bărbat dezbrăcat.

4. Impatiens Bequaertii

Este o specie destul de rară de orhidee, care se găsește în pădurile tropicale din Africa de Est. Planta are inflorescențe destul de mici, dar principala caracteristică ce le face speciale este asemănarea acestora cu niște siluete feminine care dansează.

5. Dracula Simia

Această specie de orhidee crește în Mexic, America Centrală, Columbia, Ecuador și Peru și a fost denumită orhideea- maimuță din cauza asemănării izbitoare a florii cu o față de primată. Planta înflorește aproape tot timpul anului și are mai multe flori pe aceeași tulpină.

6. Habenaria Grandifloriformis

Mai este supranumită și orhideea înger și provine de pe continentul asiatic. Floarea este de un alb pur, cu o formă ce te duce cu gândul la silueta unui înger.

7. Ophrys bombyliflora

Orhideea bondar – așa cum a fost botezată de specialiști – este o specie nativă din regiunea mediteraneană, dar se poate întâlni și în Portugalia, Insulele Canare, Liban sau Turcia. Denumirea de orhidee – bondar (Ophrys bombyliflora) provine din grecescul „Bombylios” și face referire la aspectul florii acestei specii.

8. Impatiens Psittacina

Floarea – papagal este o rudă îndepărtată a plantei răspândite pe la noi cu numele de Sporul casei și a fost numită așa datorită asemănării inflorescenței cu un papagal în zbor. Este o floare rară care creşte numai în anumite regiuni restrânse din Thailanda, în Myanmar şi India, ca atare este protejată de lege, iar cei care încearcă să comercializeze seminţele ei sau florile fac închisoare.

9. Caleana Major

Este o specie de orhidee cu flori mici care se aseamănă cu o rață care zboară. Specia a fost descoperită în zonele de sud și est ale Australiei, iar în anul 1986 imaginea ei a fost imprimată chiar și pe timbrele poștale din zonă.

10. Odontoglossum grande

Orhideea tigru – Este o plantă decorativă care provine din America de Sud și care uimește prin coloritul inedit al florilor, asemănătoare cu coloritul unui tigru.

11. Psychotria Elata

I se mai spune și „floarea sărutului” si se dezvoltă în America Centrală și de Sud și care înfloreste în forma a două buze roșii. Se pare că scopul formei neobisnuite este de a atrage păsările colibri și fluturii. Forma se păstrează doar pentru scurt timp înainte ca floarea să se dezvolte în forma clasică.

12. Peristeria Elata

Este o specie deosebită de orhidee ce se întâlnește din America Centrală și până în cea de Sud. Floarea acestei plante este un adevarat miracol al naturii deoarece petalele din miloc seamănă foarte bine cu un porumbel cu aripile deschise.

13. Habenaria Radiata

Este o specie des întâlnită în Asia, floarea acesteia semănând foarte bine cu o egretă albă, cu aripile deschise.

Așadar, pentru oricine se mai îndoia, Mama Natură ne-a demonstrat încă odată că este plină de surprize și mister.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *