Creștere și îngrijire flori sălbatice

Postat pe 20 Noi 2015 în Gradina | 0 comentarii

Creștere și îngrijire flori sălbatice

Dacă vrei să îți amenajezi o grădină, dar te-ai săturat de plantele clasice ori la modă pe care pare să le folosească toată lumea, o idee bună ar fi să apelezi la o soluție la care probabil nu te-ai fi gândit. Ieși din anonimat și din atmosfera banală cu ajutorul florilor sălbatice!

Citește în continuare câteva sfaturi despre creștere și îngrijire flori sălbatice și află cum îți poți transforma grădina într-un spațiu natural și fabulos în același timp.

1. Identifică tipul de sol

În primul rând, înainte de a te apuca de treabă, trebuie să afli ce tip de sol ai în grădină și ce flori poți planta în aceste condiții. De exemplu, există plante care se comportă foarte bine într-un sol uscat sau nisipos și plante care preferă mai degrabă un pământ negru, bogat în nutrienți.

2. Analizează spațiul

Fă-ți un plan cu privire la modul în care vrei să arate viitoarea ta grădină. Astfel, atunci când va veni momentul să te apuci de plantat vei ști care este locul fiecărei plante în parte. În afară de faptul că spațiul va arăta bine aranjat, întreg procesul de plantare îți va lua mult mai puțin timp decât dacă nu ai ști ce ai de făcut.

3. Alege momentul potrivit

Atunci când vrei să plantezi flori sălbatice în grădină trebuie să te apuci de treabă din timp. Cel mai indicat este să plantezi flori sălbatice primăvara, dar poți face acest lucru chiar și vara.

4. Pregătirea terenului

La fel ca în cazul oricărei operațiuni de plantare sau semănare, solul trebuie să fie bine pregătit înainte. Acesta trebui să fie bine afânat, fără bolovani și curățat de frunze sau crengi.
De asemenea, este indicat să ai în vedere faptul că aceste flori sălbatice vor crește foarte repede și vor avea nevoie de anumite îngrijiri. Pentru a-ți asigura un acces facil, lasă câteva căi de acces către ele.

5. Plantarea potrivită

În general florile sălbatice se înmulțesc prin semințe, dar poți încerca și plantarea acestora, în funcție de informațiile pe care le deții cu privire la caracteristicile speciei. Așadar, atunci când te apuci de semănat, împrăștie semințele în mod egal pe suprafața respectivă, având grijă să păstrezi o distanță suficientă între acestea. Când vor începe să crească, acestea trebuie să aibă loc să se dezvolte. În plus, plantele sălbatice trebuie să arate cât mai natural la tine în grădină, așa că nu e tocmai indicat să urmezi un tipar foarte strict la semănare.

6. După plantare

Odată ce ai terminat de semănat sau plantat, irigă bine solul. De asemenea, pentru a asigura o umiditate crescută, poți adăuga un strat de mulci din frunze uscate și crenguțe mici de copaci.

7. Îngrijire

La început, grădina cu flori sălbatice ar trebui udată cam la două săptămâni – în perioadele secetoase – sau chiar mai rar – dacă vremea este mai ploioasă. În general, o astfel de grădină nu necesită îngrijiri speciale, ci mici retușuri pentru ca plantele să arate mai bine și mai sănătoase.

8. Utilitate

În afară de faptul că vor crea o atmosferă autentică în curtea casei tale, florile sălbatice pot fi și de ajutor pentru restul plantelor din grădină. La venirea toamnei, atunci când acestea încep să se ofilească, pot fi lăsate pe sol pentru a conferi protecție pe timpul iernii celorlalte plante mai sensibile, iar primăvara următoare acestea vor răsări din nou pentru a vă bucura privirea.

Așadar, acestea fiind spuse, ideea creării unei grădini cu flori sălbatice este una originală și ușor de pus în practică. În afară de asta, veți avea posibilitatea să vă bucurați de o adevărată oază de verdeață și de o atmosferă autentică chiar în curtea propriei case.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>