Proiectare peisagistica

Proiectare peisagistica

Gama de servicii de consultanță și proiectare în peisagistică este una foarte variată și poate include de la activități simple de întreținere, până la modificări mai complexe sau adăugări de aplicații funcționale în cadrul unei proprietăți. Într-un final, nu contează pe care din ele le alegeți, deoarece fiecare în parte aduc o plus valoare locuinței și o fac să arate foarte bine, în special la exterior.

Peisagistica este una din modalitățile prin care se poate modifica și personaliza aspectul unei casei, cât și a terenului pe care aceasta este amplasată. Toate lucrările care se încadrează la această categorie se pot realiza fără să fie nevoie să dispuneți de sume mari de bani și se pot face treptat, tocmai pentru a nu se cheltui foarte mulți bani dintr-o dată. Așadar, nu este obligatoriu să înghesuiți toate proiectele de peisagistică într-unul singur!

Unul dintre serviciile cele mai populare întâlnite, este cel legat de infrastructură. El implică executarea de sisteme de scurgere, de ziduri speciale pentru oprirea infiltrării apei, plus alte astfel de metode concepute pentru a menține cât mai funcțională proprietatea pe care locuiți. Se mai pot instala și sisteme de irigații (sprinklere) sau sisteme de iluminat, care pot lumina curtea și/sau casa pe timp de noapte.

Toate aceste activități care sunt efectuate au aplicații funcționale și aduc beneficii aspectului casei. Mai departe, o lucrare de peisagistică nu este completă dacă nu se trece și la aranjarea propriu-zisă a terenului, prin sădirea de plante, arbori sau tufișuri noi. Un peisagist experimentat știe cum se combine toate aceste plante și cum să le facă să se îmbine cât mai armonios în imaginea generală a terenului, alături de alei și alte construcții.

Tocmai de aceea, profesionistul va face întotdeauna un plan concret de acțiune, care să se potrivească locuinței voastre și bugetului de care dispune, de-abia după aceea trecând la punerea sa în practică. Uneori, oamenii vor să mai adauge în peisajul proprietății lor și bucătării exterioare, fântâni, verande și alte astfel de construcții.

În general, scopul acestora este de a face exteriorul casei mai atractiv și de a adăuga o potențială valoare acesteia. O bucătărie sau o anexă exterioară chiar poate face locuința să pară mai mare și îi poate schimba complet aspectul. În mod normal, un peisagist ar trebuie să poată să vă ofere orice serviciu îi cereți și ar mai trebui, de asemenea, să poată să vă dea și un preț estimativ pentru proiectul pe care i l-ați solicitat.

Proiectarea spațiilor verzi implică realizarea de formate 2D și tridimensionale pentru a vă face o idee despre cum o să arate, atunci când va fi finalizată, grădina pe care v-ați gândit să o amenajați. Pentru ducerea la bun sfârșit a proiectului, fără probleme, se va ține mereu cont de părerea clientului, de factorii de mediu, de dezvoltarea plantelor, de coloritul lor etc. Este important să se menționeze și un cost estimativ al întregului proiect!

Pentru spațiile verzi, altele decât grădinile obișnuite, se vor respecta o serie de pași, dintre care amintim:

– se defrișează vegetația existentă și se înlătură orice urmă de rădăcini sau resturi vegetale;

– se efectuează activități de decopertare sau de adăugare de pământ pentru nivelare;

– se sapă și se mărunțește solul cu ajutorul unor utilaje specifice;

– se fac șanțurile destinate sistemului de irigații, de drenaj și de iluminat;

– se modelează terenul;

– se montează elemente constructive (alei, foișoare etc.);

– se plantează vegetația nouă;

– se nivelează manual terenul;

– se gazonează suprafețele de teren prin însămânțare sau prin montarea gazonului rulou.

Serviciile de întreținere a spațiilor verzi cuprind: tunderea frecventă a tufișurilor, arborilor, arbuștilor, tratamentele periodice împotriva atât a buruienilor, cât și a bolilor și/sau dăunătorilor, fertilizarea, completarea golurilor etc.

O firmă de servicii de consultanță și proiectare în peisagistică vă mai poate oferi și servicii de întreținere a plantelor de interior, cum ar fi administrarea de îngrășăminte, tratamente, tunderi ale plantelor sau transplantări. Pe lângă acestea, ea se mai ocupă și cu amenajarea de iazuri și cascade, de sisteme de irigat sau de stadioane de minifotbal.

Pe final, se poate spune că absolut orice persoană poate să planteze o floare sau un copac, deoarece nu este un proces prea complicat. Pentru acei din voi care o fac deja, felicitări! Totuși, dacă doriți să vă amenajați proprietatea într-un mod cu adevărat profesionist, cel mai bine este să cereți ajutorul unei firme de servicii de consultanță și proiectare în peisagistică.

Pentru cotații de prețuri la proiectare 3D sau alte servicii vă rugăm să ne contactați.

Alte servicii oferite:

Portofoliu proiectare peisagistică

Vedeți tot portofoliul nostru